sábado, 7 de diciembre de 2013

El Pot de les Nous




Dins de casa podem trobar una pila de recursos per poder oferir als mes petits amb els que poden potenciar l'exploració i manipulació.

Avui és el torn del pot de les nous, les nous un material que és el suficientment fort i gran per a que es pugui posar a la boca; aquesta és una edat en la que tot allò que agafen passa primer per la boca. Les nous presenten una textura característica que trobaran interessant.

El pot que hem escollit és de vidre i és prou pesat per a que la peque no el pugui aixecar, el que si fa és aixecar la tapa i acompanyar.la fins deixar.la ven oberta. I el pas següent es interessar.se per lo que hi ha dins del pot, agafar-ho i posar-s'ho a la boca, més endavant posem un altre pot al costat per tal de que vagi fent traspas de les anous d'un pot a l'altre.

El pot de les nous, podem considerar.ho com un element que podria integrar.se dins de la panera dels tresors, la panera dels tresors és segons Majem i Òdena (2007), és una activitat d'exploració dirigia als nens de 6 a12 mesos amb el propòsit de potenssiar els sentits dels mes petits, el tacte ( forma, pes, temperatura, textura ...), olor i gust, so i vista... La panera dels tresors es considerada la primera situació didàctica vinculada amb continguts matemàtics

Tinc pendent fer una entrada on parlar de la panera dels tresors, una panera que amaga un munt de possibilitats ...




    Edat: 10 mesos






No hay comentarios:

Publicar un comentario